Enebolig på vettre

Status: Rammetillatelse 2023

Sted: Vettre, Asker

Oppdragsgiver: Privat

Program: Enebolig

BRA: 264

Terrenget på eiendommen har vært svært førende for utformingen og plasseringen av boligen. Tomten ligger fint og åpent til øverst på et høydedrag ved Vettrebukta. Eiendommen faller slakt ned mot sjøen i sørøst, og har flott utsikt ut mot sjøen. Mot nord skråner eiendommen bratt ned mot adkomstveien.

Med bakgrunn i dette er boligen plassert inn i skråningen nord på eiendommen, slik at øvre plan blir liggende med direkte utgang til de solfylte og relativt flate utearealene oppe på høydedraget. Plasseringen demper boligens fremtoning, gir bedre avstand til eksisterende nabobebyggelse og mer uteareal mot sør. Garasjen blir liggende nede ved adkomstveien i nord. Garasjen er trukket godt inn i skråningen. Plasseringen gjør at garasjen omsluttes av terreng og dermed fremstår som integrert og lite ruvende.

Boligen er utformet med motstående pulttak og moderate sprang i de lange fasadene mot nord og sør. Dette er med på å bryte opp fasadene. Taket har tydelige takutstikk i likhet med mye av den omkringliggende bebyggelse.

Forrige
Forrige

To eneboliger på Bekkelagshøgda

Neste
Neste

Enebolig på Tåje