Enebolig på vettre

Status: FERDIGSTILT 2023

Sted: Vettre, Asker

UTBYGGER: NØKKEL-FERDIG AS

Program: Enebolig

BRA: 247 m2

Terrenget på eiendommen har vært svært førende for utformingen og plasseringen av boligen. Den eksisterende småhusbebyggelsen ligger naturlig plassert på det øvre platået rundt høydedraget, og det er også her det var ønskelig å plassere den nye boligen for å oppnå best mulig sol og utsiktsforhold. Området her er åpent og relativt flatt, og egnet seg godt til både bygging og uteområder.

Samtidig har eiendommen adkomst fra fellesveien i nord, omtrent 7 høydemeter nedenfor høydedraget. Terrenget på denne delen av eiendommen er bratt og egnet seg derfor ikke som uteoppholdsareal. Løsningen ble å plassere boligen inn i skåningen nord på eiendommen, slik at øvre plan ble liggende med direkte utgang til de solfylte og gode utearealene oppe på høydedraget. Plasseringen demper boligens fremtoning, gir bedre avstand til eksisterende nabobebyggelse og mer uteareal mot sør.

Boligen er utformet som et enkelt saltaksvolum, og har soverom, bad og tekniske rom i første etasje, delvis nedfelt i terrenget for å imøtekomme reguleringsplanen strenge høydebestemmelser. I 2. etasje har boligen store oppholdsrom og kjøkken med utgang direkte til hagen i vest.
Utsikt, himmelretning og solforhold har også vært avgjørende i utformingen av boligen. Vinduene er plassert for å ivareta kvalitetene til den fantastiske utsikten fra eiendommen, og alle oppholdsrom ligger med flott utsikt til enten sjøen i sør, eller hestehagene i nord.

Forrige
Forrige

Enebolig i Maridalen

Neste
Neste

Ombygging og tilbygg på Ekeberg