Mulighetsstudie på høn gjennomført

Frost Arkitekter har fått i oppdrag av Beliggenhet Holding å utføre en konsept og volumstudie i forbindelse med Asker kommunes salg av store arealer på Høn. Området ligger rett nordøst for Asker Sentrum, med kort avstand til Høn togstasjon. Beliggenhet Holding ønsker å kjøpe og utvikle delområdene og har i dag lagt inn et bud.

Områdene skal senere detaljreguleres før bygging. Prosjektet skal ha stort fokus på bærekraft og være fremtidsrettet i sin utforming.

Studien omfatter tre større delområder på totalt 46 474 m2 som er regulert til en total BRA på 42 500 m2. Dette svarer til ca. 500 boliger.

Området ligger mellom E18 og toglinjen, noe som gir utfordringer i henhold til støy. Det har derfor vært sentralt å skape områder og arealer som er skjermet fra disse støykildene.

Det er hele tiden jobbet med den menneskelige skala og et skarpt fokus på de gode bomiljøene og livet mellom husene. Dette er blant annet løst ved å bryte opp de store volumene og skape mindre gårdsrom som blir en naturlig del av et større område. Arealene mellom bebyggelsen vil fungere som viktige sosiale møteplasser. Vi mener at dette, i kombinasjon med bærekraftige tiltak for energi og økonomi, vil være faktorer som står sentralt i byggingen av fremtidens boliger.

Forrige
Forrige

Frost arkitekter med i “prosjekteffektpodden”

Neste
Neste

Klage på midlertidig forbud